5 strategjitë më të mira të opsioneve binare për fillestarët

Kapërcimi i planifikimit dhe strategjisë mund të jetë gabimi më i keq i një tregtari. Mund të jetë një gabim i madh, veçanërisht kur tregtoni opsione binare. Tregtimi i opsioneve binare ka një rrezik të madh themelor. Nëse propozimi juaj dështon, ju e humbni investimin tuaj në mënyrë të mjerueshme. 

Kështu planifikimi i duhur dhe Strategjitë e opsioneve binare janë elemente kyçe për një tregti të suksesshme

Ndërsa ka shumë strategji, një tregtar duhet të jetë i ndërgjegjshëm për ato që përdor për opsionet binare. Në fund të fundit, suksesi i vendimeve të tij varet nga këto strategji. 

Këtu, ne do të diskutojmë 5 strategji të tilla që duhet përdorur gjatë tregtimit të opsioneve binare. 

1. Mbështetja e strategjisë së rezistencës

Tregtimi i opsioneve binare përfshin përdorim të madh të treguesve. Treguesit ndihmojnë një tregtar të dijë drejtimin në të cilin po lëviz tregu. Ato gjithashtu lejojnë investitorët të zgjedhin kohën e duhur për të blerë dhe shitur opsionet. 

Strategjia e rezistencës mbështetëse është një strategji e tillë që përfshin përdorimin e treguesve të ndryshëm të tregtimit. Përdorimi i kësaj strategjie mund t'ju çojë në suksesin e tregtisë së opsioneve binare. Të gjitha platformat e tregtimit online, përfshirë Quotex, vënë në dispozicion treguesit idealë për zbatimin e kësaj strategjie. 

Për të përdorur këtë strategji, një tregtar duhet të njohë nivelet e mbështetjes dhe rezistencës në treg. Fillestarët mund të kenë vështirësi t'i dallojnë këto. Epo, ky udhëzues i strategjisë së rezistencës mbështetëse do t'ju ndihmojë. 

Rekomandimi ynë: Zgjidhni ndërmjetësin më të mirë për tregtimin binare!

Ndërmjetësi:

Rishikimi:

Përparësitë:

Regjistrohu:

1. Quotex

5/5
 • Fitimi 95%+ 

 • Shpërblime falas

 • Depozita dhe tërheqje të shpejta

 • Nuk ka tarifa

 • Llogari demo falas

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

2. IQ Option

5/5
 • Përdorues miqësor

 • Forex dhe CFD

 • Fitimi 94%+

 • Konkurse

 • Llogari demo falas

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

3. Pocket Option

5/5
 • Tregti sociale

 • Nuk ka tarifa

 • Përdorues miqësor

 • Shpërblime falas

 • Fitimi 94%+

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Çfarë janë konkretisht mbështetja dhe rezistenca?

Mbështetja dhe rezistenca janë ideale për tregtimin afatshkurtër dhe afatgjatë. Pothuajse të gjithë tregtarët fitojnë tregtinë e tyre të opsioneve binare sepse ata identifikojnë me saktësi nivelet e rezistencës dhe mbështetjes. 

Mire qe e di!
Kjo strategji zakonisht përfshin mbajtjen e një kontrolli mbi reagimin e çmimit të aktivit. Këto reagime shkaktohen për shkak të ndryshimit në blerje dhe shitje.

Ai ndjek një teori të thjeshtë ekonomike:

 • Çmimi i aktiveve bazë rritet në prani të më shumë blerësve
 • Në rastin e më shumë shitësve, çmimi i një aktivi bazë zakonisht bie

Në strategjinë e mbështetjes dhe rezistencës, niveli i mbështetjes nënkupton pikën në të cilën blerësit hyjnë në treg për të blerë dhe shitur opsionet binare

Mire qe e di!
Kur çmimi i një aktivi bazë bie, ai realizon një nivel mbështetjeje. Çmimet zakonisht kthehen pas identifikimit të nivelit të mbështetjes. 

Megjithatë, ka situata kur çmimi mund të thyejë nivelin. Në atë rast, do të bjerë më tej deri në identifikimin e niveleve të tjera të mbështetjes. 

Ndërsa niveli i mbështetjes identifikohet si pika kur blerësit hyjnë në treg, e kundërta ndodh në nivelin e rezistencës. Niveli i rezistencës është kur shitësit hyjnë në treg për të shitur opsione binare. Niveli i mbështetjes tregon dyshemenë dhe inkurajon një rritje çmimi. 

Nga ana tjetër, niveli i rezistencës i tregon një tregtari për çmimin e tavanit. I reziston çdo rritje çmimi. 

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Përdorimi i një strategjie të rezistencës mbështetëse për opsionet binare

Ju mund ta përdorni këtë strategji në të gjitha platformat e tregtimit në internet pasi ju nevojiten vetëm disa tregues. Agjentët si Quotex u ofrojnë përdoruesve të gjithë tregtimin kryesor mjetet teknike dhe treguesit për analizë. Kjo e bën më të lehtë identifikimin e tendencave të tregut dhe ndryshimet e çmimeve për një tregtar. 

Për të përdorur këtë strategji të opsioneve binare, një tregtar mund

 • Zgjidhni një grafiku
 • Identifikoni pikat më të larta dhe të ulëta
 • Përdorni të dhënat historike
 • Kombinoni nivelet e rezistencës dhe mbështetjes me një strategji tjetër tregtare
 • Le të shpjegojmë hapat e përfshirë në këtë strategji të opsioneve binare

#1 Zgjidhni një grafik

Për të tregtuar opsionet binare duke përdorur nivelet e rezistencës mbështetëse, do t'ju duhet të zgjidhni ndonjë grafik të njohur. Ndërmjetësi juaj ju ofron tabela të ndryshme tregtare për të kryer një analizë të plotë analiza teknike

#2 Identifikoni kulmet dhe uljet

Pasi të keni zgjedhur një grafik, mund të identifikoni pikat e larta dhe të ulëta duke vizatuar një vijë. Kjo do t'ju ndihmojë të përcaktoni tendencën e tregut. Nga ky informacion, mund të deshifroni nëse tregu është në trend apo jo. 

#3 Përdorni të dhënat historike

Përveç identifikimit të niveleve të larta dhe të ulëta të tregut, do t'ju nevojiten gjithashtu të dhëna historike. Do t'ju ndihmojë të dini modelin e çmimit të aktivit që keni zgjedhur për tregtinë tuaj të opsioneve binare. 

#4 Kombinoni nivelin e rezistencës dhe mbështetjes me strategji të tjera tregtare

Një tregtar mund të përdorë të dhënat e larta, të ulëta dhe historike për të njohur rezistencën dhe nivelet e mbështetjes. Pasi të ketë mbaruar, ai mund t'i përdorë këto me strategji të tjera tregtare, të tilla si mesataret lëvizëse. Kjo do ta ndihmojë atë të vendosë kursin e tij të ardhshëm të veprimit për një tregti të opsioneve binare. 

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

2. Veprimi i çmimeve me strategjinë e shandanit

strategjia e shandanëve është një strategji fituese e opsioneve binare të përdorura gjerësisht. Shumë tregtarë që tregtojnë në Quotex përdorin këtë strategji për të vendosur tregti fituese. Por, a e dini se mund të përdorni veprimin e çmimeve me shandanë për një rezultat më të frytshëm? 

Le t'ju tregojmë rëndësinë e veprim çmimi me shandanë. 

Çfarë janë shandanët?

Grafikët e shandanit janë si një tregues tregtimi për tregtarët. Ai i ndihmon ata të përcaktojnë nivelet e larta dhe të ulëta dhe çmimin e hapjes dhe mbylljes së një aktivi. 

Disa përfitime të përdorimit të shandanëve për tregtimin e opsioneve binare përfshijnë:

 • Ata ju tregojnë për çmimin më të lartë dhe më të ulët të një aktivi çdo ditë. Shandanët ju lejojnë të krahasoni këtë çmim me çmimin e hapjes dhe mbylljes.
 • Ato janë perfekte për të kuptuar ndikimin e ndjenjave të investitorëve në treg. Me fjalë të tjera, ato janë të dobishme për t'ju ndihmuar të dini se kur të hyni ose të dilni nga një tregti. 
 • Ju mund të përcaktoni lehtësisht një prirje bullish në treg kur shihni shandan të bardhë ose jeshil. 
 • Ngjyra e zezë ose e kuqe e qiririt sinjalizon një treg të rënies. Prandaj, një tregtar mund ta përdorë këtë informacion për të planifikuar tregtinë e tij të opsioneve binare. 

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Çfarë është veprimi i çmimit?

Tregtarët përdorin veprimin e çmimit për të ndjekur lëvizjen e çmimit të një aktivi me kalimin e kohës. Pothuajse të gjithë tregtarët e opsioneve binare mbështeten veprim çmimi për të gjetur një mundësi të favorshme. Ju ndihmon të ndërmerrni një analiza teknike duke përdorur çmimin e kaluar të një aktivi dhe llogaritjet e ndryshme. 

Mire qe e di!
Ju mund të përdorni veprimin e çmimit thjesht duke përdorur një grafik me çmimin e një aktivi të paraqitur për një kohë të gjatë. Është si një burim të dhënash që i shton jetë strategjive tuaja tregtare.

Veprimi i çmimeve me grafikët e shandanit

Njohja e bazave të veprimit të çmimit është një aftësi e fuqishme. Një tregtar që tregton opsione binare duhet të dijë se si të shikojë grafikët e shandanit. Ai duhet të jetë në gjendje të përcaktojë veprimin e çmimit që bëri që grafiku i shandanit të duket i tillë. 

Merrni parasysh sa vijon, për shembull:

 • Ju shihni një shandan të vetëm me hije të vogla. Këto hije shfaqen si në pjesën e sipërme ashtu edhe në fund. 
 • Një tregtar me përvojë mund të përcaktojë që çmimi i mbylljes është më i lartë se çmimi i hapjes. 
 • Në këtë rast, veprimi i çmimit do të formojë një nivel të ulët dhe do të tregtohet më i lartë se ai i ulët. 
 • Përfundimisht, do të kthehet nga lartësitë. 

Sidoqoftë, mund të mos jetë e gjithë fotografia gjatë përdorimit të kësaj strategjisë. E gjithë situata mund të ketë ndodhur për shkak të mundësive të tjera. Ndërsa përdorni veprimin e çmimit me një shandan, mund t'ju duhet të kërkoni përgjigje se pse shandani duket si ai. 

Mire qe e di!
Një tregtar duhet gjithashtu të dijë kufizimet e përdorimit të kësaj strategjie të opsioneve binare. Ju mund të humbni nëse e mbani perspektivën tuaj të kufizuar në një skenar të vetëm. Për të kursyer investimin tuaj, duhet të merrni parasysh faktorë të tjerë që ndikojnë në realitetin e tregut. 

Një tregtar i opsioneve binare gjithashtu duhet të dijë për skenarët e kornizës kohore më të ulët. Ja se si ndihmon korniza më e ulët kohore gjatë tregtimit të opsioneve binare. 

 • Tregtarët do ta kuptojnë më mirë veprim çmimi.
 • Ju mund të përcaktoni modelet e shandanit për blerjen dhe shitjen e opsioneve binare. 
 • Kuptimi i kësaj do t'ju ndihmojë të filtroni tregtitë me probabilitet të ulët fitimi. 

Kështu, veprimi i çmimit me shandanët është një nga strategjitë më të mira të opsioneve binare. Sidoqoftë, një tregtar nuk duhet të anashkalojë kërkimin e tregut gjatë përdorimit të kësaj strategjie. Në fund të fundit, rezultati i vendimit tuaj do të varet nga një sërë faktorësh. 

Rekomandimi ynë: Zgjidhni ndërmjetësin më të mirë për tregtimin binare!

Ndërmjetësi:

Rishikimi:

Përparësitë:

Regjistrohu:

1. Quotex

5/5
 • Fitimi 95%+ 

 • Shpërblime falas

 • Depozita dhe tërheqje të shpejta

 • Nuk ka tarifa

 • Llogari demo falas

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

2. IQ Option

5/5
 • Përdorues miqësor

 • Forex dhe CFD

 • Fitimi 94%+

 • Konkurse

 • Llogari demo falas

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

3. Pocket Option

5/5
 • Tregti sociale

 • Nuk ka tarifa

 • Përdorues miqësor

 • Shpërblime falas

 • Fitimi 94%+

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

3. Strategjia e brezave RSI dhe Bollinger për opsionet binare

Bandat RSI dhe Bollinger formojnë një nga strategjitë më të mira të opsioneve binare. Përdorimi i këtyre treguesve të tregtimit së bashku mund të formojë një strategji perfekte të opsioneve binare për tregtarët. 

Le të dimë së pari për këto treguesit individualisht. 

Indeksi relativ i forcës

Ndërsa tregton opsione binare, një tregtar duhet të jetë në gjendje të identifikojë momentin. Sinjalet paralajmëruese të tregut dhe kushtet mbizotëruese luajnë gjithashtu një rol të rëndësishëm për të ndihmuar tregtarët të vendosin. 

Disa fakte rreth indeksit të forcës relative janë si më poshtë: 

 • RSI përshkruan një vlerë që varion midis 0 dhe 100
 • Një pikë prej 70 ose më shumë në indeks sinjalizon një aktiv të nënblerë
 • Kur vlera në RSI është 30 ose më pak, ajo tregon një aktiv të mbishitur
 • Sinjali i nënblerjes në RSI në përgjithësi do të thotë se fitimet afatshkurtra mund të maturohen së shpejti
 • Nga ana tjetër, sinjali i mbishitur do të thotë se rëniet afatshkurtra po maturohen

Tani që dini për RSI, na lejoni t'ju japim disa informacione mbi brezat Bollinger. 

Bandat Bollinger

Ky tregues tregtimi i tregon një tregtari për gamën në të cilën tregton një aktiv. Informacioni është zakonisht i disponueshëm me ndihmën e një grupi. Prandaj quhet bandat Bollinger. 

Kur përdorni këtë tregues, mund të përdorni informacionin e mëposhtëm:

 • Nëse brezat janë më të afërt ose më të ngushtë, në përgjithësi do të thotë se tregu është më pak i paqëndrueshëm
 • Brezat më të gjera sinjalizojnë një paqëndrueshmëri më të lartë të tregut

Bandat Bollinger janë të dobishme për një tregtar që të dijë kur një aktiv themelor tregtohet jashtë gamës së tij. 

 • Kur aktivi bie jashtë parametrave të grupit, ai sinjalizon një mbiblerje të aktivit.
 • Vlera e një aktivi që bie nën parametrat e ndalimit tregon mbishitjen e një aktivi. 

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Si punon?

Një tregtar që tregton opsione binare mund të kombinojë brezat RSI dhe Bollinger në një tabelë. Ai duhet të studiojë këtë tabelë për të strategjizuar tregtimin e tij të opsioneve binare. Një tregtar mund të hyjë në treg për të blerë opsione binare kur:

 • Çmimi i aktivit bie nën brezat më të ulët të brezave Bollinger. 
 • Indeksi i fuqisë relative tregon një sinjal të mbishitur me një vlerë prej 30 ose më pak. 
Këshillë e shpejtë!
Nëse dëshironi të përdorni këtë strategji për të shitur opsionet tuaja binare, mund të prisni që tregu të ketë kushte mbiblerjeje. Kjo ndodh kur indeksi i forcës relative ju tregon një vlerë prej 70 ose më shumë. 

Bandat Bollinger duhet gjithashtu të sinjalizojnë një sinjal mbiblerjeje. Zakonisht ndodh kur çmimi tejkalon parametrat e sipërm të grupit. 

Problemi i vetëm me strategjinë e opsioneve binare është se tregu mund t'i shfaqë këto sinjale për një kohë të gjatë. Ju mund të shihni kushtet e mbiblerë/nënblerë për javë ose muaj. Mund t'ju ngatërrojë kur vendosni nëse është koha e duhur për të blerë ose shitur opsione. 

Prandaj, ne gjithmonë rekomandojmë kombinimin e disa faktorëve përpara se të vendosni tregtimin e opsioneve binare. Zbatimi i këtyre strategjive kërkon kërkime të nivelit të lartë për fundin e investitorit. Mbështetja vetëm në disa tregues teknikë mund të mos japë rezultatet e dëshiruara.

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

4. Strategjia e tregtimit të lajmeve

Ndryshimi në çmimin e një aktivi është për shkak të faktorëve makro-mjedisor. Shumë ndryshime në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar ndikojnë në çmimin e një aktivi. Ekziston vetëm një mënyrë për të ditur për këto ndryshime: lajmet. 

Ndryshimet që ndikojnë në çmimin e një aktivi mund të jenë pozitive ose negative. Kështu, qëndrimi i përditësuar me lajmet është thelbësor për të shfrytëzuar mundësitë.

Këtu janë disa arsye që shpjegojnë rëndësinë e të qenit të informuar:

 • Ndryshimet ekonomike që ndodhin ndikojnë drejtpërdrejt ose indirekt në çmimin e aktivit
 • Ndryshimet e mjedisit ekonomik gjykojnë luhatshmërinë e tregut
 • Këto ndryshime paraqesin mundësi fitimi për një tregtar
 • Lajmet përmirësojnë njohuritë tuaja dhe ju bëjnë të aftë të diversifikoni tregtitë tuaja
 • Rëndësia e lajmit e bën të qartë pse çdo tregtar duhet të ndjekë lajmet për të tregtuar opsionet binare

Le t'ju tregojmë se si mund ta bëni tregtimin e lajmeve pjesë të strategjisë suaj të opsioneve binare. 

Përdorimi i strategjisë së tregtimit të lajmeve:

Një tregtar duhet të merret me të gjitha llojet e lajmeve financiare. Ngjarje të ndryshme ndodhin ndërkombëtarisht, disa prej të cilave janë të planifikuara dhe të tjera sporadike. 

Mire qe e di!
Ngjarjet e planifikuara janë ato që zhvillohen sipas orarit të tyre. Për shembull, zgjedhjet e përgjithshme zhvillohen në një kohë të caktuar. 
Nga ana tjetër, ngjarjet sporadike janë ato që ndodhin në mënyrë të papritur. 
Nuk ka asnjë logjikë pas ndodhjes së këtyre ngjarjeve dhe ndikimi i tyre nuk mund të vlerësohet menjëherë. Për shembull, shpërthimi i pandemisë ishte një ngjarje sporadike që ndikoi në vlerën e të gjitha aseteve, aksioneve dhe mallrave. 

Ndjekja e lajmeve rregullisht do t'ju ndihmojë të planifikoni lëvizjet tuaja tregtare. Ngjarjet e planifikuara ju japin një pamje më të qartë të vendimeve tuaja financiare. Për shembull, nëse një qeveri që mbështet më shumë investime vjen në pushtet, ka të ngjarë të blini më shumë opsione. 

Megjithatë, parashikimi i ngjarjeve sporadike është i pamundur. Prandaj, një tregtar duhet gjithmonë të planifikojë tregtinë e tij, duke marrë parasysh mundësi të tilla. Kur ndjeni rrezik, mund të përdorni opsionet e ndalimit të humbjes të ofruara nga ndërmjetësit. Kjo veçori tregtare është e disponueshme pothuajse në të gjitha platformat moderne në internet, duke përfshirë Quotex

Këshillë e shpejtë!
Identifikoni mundësitë më të mira të tregtimit përmes lajmeve. Lajmi i mëposhtëm është më i miri nga të gjitha strategjitë e tregtimit të opsioneve binare. 

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

5. Strategjia e modeleve të shandanit

Pas shandanëve, modelet mund të jenë strategjia më e mirë fituese e opsioneve binare. Candlestick, si një shirit i vetëm, ofron të gjithë informacionin që një tregtar duhet të dijë. Të gjitha platformat e tregtimit në internet, përfshirë Quotex, u ofrojnë tregtarëve grafikët e shandanit. 

Këto tabela mund t'i japin një tregtari informacione të rëndësishme në lidhje me lëvizjet e çmimeve në çdo kohë. Ju madje mund të ndryshoni kornizën kohore që dëshironi për të parë çmimin. 

Këtu janë disa baza që duhet të dini për shandanët:

 • Ngjyra e gjelbër e shandanët përshkruan një prirje në rritje të tregut, duke sinjalizuar një treg bullish.
 • Shandanët e kuq tregojnë një prirje rënëse të tregut. Ngjyra e kuqe tregon se tregu është bearish. 
 • Shandanët kanë një fitil dhe një bisht, njëri në krye dhe tjetri në fund. Fitil i sipërm tregoi çmimin më të lartë të aktivit të supozuar gjatë çdo periudhe të caktuar. 
 • Pjesa e poshtme është bishti, i cili na tregon çmimin më të ulët të një aktivi gjatë periudhës në analizë. 

Një tregtar i opsioneve binare mund të deshifrojë drejtimin në të cilin po lëviz tregu duke parë një shandan. Përveç kësaj, ai do të kuptojë edhe gjërat e mëposhtme:

 • Bëhet e thjeshtë të dihet nëse lëvizja ishte jolineare apo lineare. Prania e një fitili ose një bishti zakonisht sinjalizon një lëvizje jolineare. 
 • Informacioni në lidhje me çmimin e hapjes ose mbylljes së një aktivi bëhet i dukshëm. 
 • Të dhënat për çmimin më të lartë dhe më të ulët të një aktivi gjatë çdo periudhe të caktuar bëhen të qarta. 

Tani që i dini bazat e shandanit, na lejoni t'ju tregojmë për modelet e shandanit që mund të përdorni gjatë tregtimit të opsioneve binare. 

Modelet kryesore të shandanit

Këshillë e shpejtë!
Ju mund të zgjidhni një periudhë për të cilën dëshironi që shandani t'ju tregojë informacion. Do t'ju ofronte informacionin më të rëndësishëm dhe do t'ju ndihmonte të hartoni strategji për tregtimin e opsioneve binare. 

Doji

Ky model shandani ka një trup të vogël. Zakonisht tregon të njëjtin nivel hapjeje dhe mbylljeje të tregut. 

Doji përfaqëson pavendosmërinë e tregut. Do të thotë që nëse vëreni një prirje në rritje në treg, mund të jetë gati të ndryshojë. 

Këshillë e shpejtë!
Ju mund të përdorni shiritat Bollinger me këtë model shandani. Nëse veprimi i çmimit bie jashtë bandave, mund të sinjalizojë se tendenca mund të ndryshojë. Prandaj, bëhet e qartë nëse do të blini apo shisni opsionet tuaja binare.

Rekomandimi ynë: Zgjidhni ndërmjetësin më të mirë për tregtimin binare!

Ndërmjetësi:

Rishikimi:

Përparësitë:

Regjistrohu:

1. Quotex

5/5
 • Fitimi 95%+ 

 • Shpërblime falas

 • Depozita dhe tërheqje të shpejta

 • Nuk ka tarifa

 • Llogari demo falas

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

2. IQ Option

5/5
 • Përdorues miqësor

 • Forex dhe CFD

 • Fitimi 94%+

 • Konkurse

 • Llogari demo falas

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

3. Pocket Option

5/5
 • Tregti sociale

 • Nuk ka tarifa

 • Përdorues miqësor

 • Shpërblime falas

 • Fitimi 94%+

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Dragonfly dhe gur varri Dojis

Kur çmimet e larta, të hapura dhe të mbylljes janë të njëjta, ai përfaqësohet nga Dragonfly Doji. Meqenëse të treja janë identike, do të shihni një formë T në këtë model shandani. Ai gjithashtu tregon një ndryshim prirje ku një shandan që tregon një prirje në rritje mund të kthehet së shpejti. 

Kjo strategji e tregtimit të opsioneve binare i ndihmon tregtarët të vendosin se kur të hyjnë ose të dalin nga një tregti. Për shembull, nëse prisni një prirje rritëse, mund të dëshironi të hyni në një tregti. 

Çekiç

Disa modele shandani janë në formë çekiçi. Ata kanë bisht të gjatë. Tregtarët zakonisht e shohin këtë model kur tregu bie ose ka një prirje rënëse. 

Çekiçi tregon se presioni i shitjes është gati të ndalet dhe blerësit mund të ndërhyjnë për të marrë përsipër. Kur e shihni këtë model, mund ta konsideroni një kohë të mirë për të blerë opsione binare. 

Njeri i varur

Njeriu i varur është një tjetër model shandanësh që përdor të njëjtin koncept si çekiçi. Ka të njëjtën pamje me atë të çekiçit. Megjithatë, këtë model do ta shihni kur të ketë një ndryshim pozitiv në treg. 

Një fitil shumë i gjatë dhe trup i vogël janë tregues të njeriut të varur. 

Mbajtja e bastit

Kur shihni këtë model shandani, kjo tregon se ndjenjat e investitorëve mund të ndryshojnë. Ata do t'ju tregojnë qartë një prirje në një drejtim. 

Treguesit e mbajtjes së basteve ju tregojnë se tendencat do të ndryshojnë. Pra, ju mund të planifikoni tregtinë e opsioneve tuaja të ardhshme në përputhje me rrethanat. 

Kështu, shandanët mund të jenë shpëtimi juaj nëse jeni duke humbur tregtinë e njëpasnjëshme të opsioneve binare. Këto modele mund t'ju ndihmojnë të njihni ndryshimet e tregut dhe të sugjeroni kohën më të saktë për tregtimin. 

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Cila është strategjia më e mirë për opsionet binare?

Pasi të keni lexuar për të gjitha strategjitë fituese të opsioneve binare, dikush mund të pyesë veten se cila është më e mira. 

Sinqerisht, asnjë strategji tregtare e opsioneve binare nuk mund t'ju sjellë sukses nëse nuk bëni detyrat e shtëpisë tuaj. Ai përfshin punë të mirë kërkimore dhe të plotë analiza teknike. Këto strategji tregtare të opsioneve binare mund të mos ju garantojnë sukses. Sidoqoftë, ata ju ofrojnë një udhërrëfyes drejt suksesit gjatë tregtimit të opsioneve binare. 

Këtu janë disa mënyra që mund të përdorni për të siguruar suksesin tuaj gjatë tregtimit të opsioneve binare:

 • Përdorni më shumë tregues tregtarë dhe bëni një analizë teknike të bazuar mirë. 
 • Përfshini përdorimin e grafikëve të tregtimit dhe mjeteve të tjera që shumëfishojnë shanset tuaja për të fituar fitime. 
 • Kombinoni strategjitë e tregtimit me mjete dhe tregues të ndryshëm. 
 • Shmangni dëshirën për të mbitregtuar kur keni humbje dhe përpiquni të mbani emocionet tuaja nën kontroll. 
 • Ndiqni lajmet për përditësimin më të fundit mbi faktorët që mund të ndikojnë në çmimin e një aktivi. 

konkluzioni

Tregtimi i opsioneve binare është e rrezikshme, por tregtarët mund të përdorin strategjitë më të sakta tregtare për të menaxhuar këtë rrezik. Një tregtar mund të përdorë çdo strategji tregtare, por këto strategji mund ta ndihmojnë tregtarin të rrisë shanset e tij për të fituar fitime. 

Tregtarët më të avancuar tregtojnë në Quotex dhe të tjera platformat përdorni këto strategji për të korrur fitime të larta. Përdorimi i shandanëve me tregues të tjerë si brezat Bollinger, RSI, etj., mund të japë rezultate të sakta. 

Megjithatë, një tregtar duhet të përmbahet nga varësia vetëm nga këta tregues. Shumë faktorë të tjerë bëjnë që tregu të ndryshojë dhe një tregtar duhet t'i mbajë parasysh këto. 

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

sq