Si të tregtoni me sukses opsionet binare – Udhëzuesi më i mirë i tregtimit për fillestarët

Ky udhëzues i opsioneve binare do t'ju ofrojë rregullat, rregulloret, udhëzimet, idetë dhe rekomandimet e nevojshme për të filluar me tregtimin e opsioneve binare. Ky tutorial i opsioneve binare do të shërbejë si manuali juaj, dhe ju mund të studioni dhe përdorni strategjinë themelore të tregtimit kur të bashkoheni për ndonjë platforma e brokerimit.

Shembulli dhe platforma e tregtimit të opsioneve binare
Shembull tregtimi i opsioneve binare dhe software

Për më tepër, qëllimi i këtij postimi është të sjellë në vëmendjen tuaj firmat më të mëdha të brokerimit në lojë. Pra, lexoni këtë ese deri në përfundim për të kënaqur dëshirën tuaj për të zotëruar tregtimin e opsioneve binare.

Cilat janë opsionet binare?

Gjithçka fillon me një kuptim themelor të asaj se çfarë është organizata! Si rezultat, përpara se të filloni, është mirë të ktheheni dhe të rishikoni se çfarë nënkuptojmë me tregtimin e opsioneve binare.

Opsionet binare janë një lloj derivati ose kontrate që ju mundëson të investoni në çdo produkt ose aktiv financiar në treg. Nevoja kryesore është që ato të jenë në listën e platformës suaj të brokerimit.

Fotografia e shpjegimit të opsioneve binare
Fotografia e shpjegimit të opsioneve binare

Tregtimi i opsioneve binare bie në sy për shkak të metodologjisë së tij të thjeshtë. Ky lloj tregtimi shpesh përmendet si "Gjithçka ose Asgjë” tregtare! Pjesa e bukur në lidhje me tregtimin e opsioneve binare është se ju keni ekspozim ndaj materialeve të vlefshme që do t'ju ndihmojnë në përcaktimin e parashikimit më të saktë.

Këto opsione dixhitale janë të kufizuara në kohë dhe do t'ju japin një fitim të lartë nëse bëni parashikimin e duhur të tyre lëvizja e çmimit (veprim i çmimit). Nëse e keni gabim, do të humbisni shumën e investimit!

Karakteristikat e rëndësishme për të kuptuar opsionet binare:

 • Parashikimi: Çmimi duhet të lëvizë në drejtimin tuaj të parashikuar
 • Cmim fiks: Gjithashtu quhet "pika e hyrjes". Çmimi duhet të jetë mbi ose më i ulët pas kohës së skadimit.
 • Koha e skadimit: Koha kur opsioni binar mbyllet automatikisht dhe ju keni rezultatin
 • Shuma e investimit
 • Lart (telefononi): Tregtoni se çmimi do të rritet
 • Poshtë (vënë): Tregtoni se çmimi do të bjerë

Çdo profesionist i opsioneve binare i këshillon fillestarët shikoni titujt e lajmeve, statistika mbarëbotërore dhe vlerësime periodike. Këto vëzhgime kanë potencialin t'ju ndihmojnë të bëni parashikime të sakta.

Një njoftim ose lajm për performancën e aktivit mund t'ju ndihmojë të përcaktoni nëse çmimet janë të gatshme të rriten ose të bien. Zgjedhjet janë mjaft të gjera, pasi mund të zgjidhni artikullin me të cilin jeni njohur. Gjëja më e mirë është se firmat e ndërmjetësimit kanë prioritet që t'i bëjnë pothuajse të gjitha llojet e produkteve të investimeve të arritshme për tregtarët. Ju mund të tregtoni:

 • indekset
 • kriptovalutat
 • tregjet e mallrave
 • forex
 • stoqet
 • kriptovalutat

Këtu në këtë paradigmë, firmat e brokerimit tani ofrojnë një shumëllojshmëri zgjedhjesh tregtare. Në opsionet binare, ju mund të tregtoni:

 • i lartë/i ulët
 • brenda jashte
 • prek/jo prekje
 • opsionet e shkallëve.

Prandaj, me atë lloj fushe të madhe të mundësive të rritjes së fitimeve, është e natyrshme që investitorët fillestarë të jenë të interesuar të studiojnë dhe përdorin këtë udhëzim të opsioneve binare. Njohja dhe kuptimi i bazave të investimeve financiare dhe fitimeve të dëshiruara do t'ju ndihmojë të kuptoni nocionin e tregtimit të opsioneve binare (Burimi: Binaryoptions.com).

Tre faqet kryesore të ndërmjetësit për tregtimin e opsioneve binare

Përpara se të vazhdoni në fazën tjetër, është e nevojshme t'ju ofrojmë disa përzgjedhje të zgjedhura për firmat kryesore në lojë. Të ndërmjetësimi platformat e përshkruara më poshtë janë konfirmuar për të gjithë parametrat e lartpërmendur. Për më tepër, këto janë kompanitë më të njohura për tregtimin e opsioneve binare në industri. Si rezultat, ju mund t'u besoni këtyre specifikave me besim.

Ndërmjetësi:

Rishikimi:

Përparësitë:

Regjistrohu:

1. Quotex

5/5
 • Fitimi 95%+ 

 • Shpërblime falas

 • Depozita dhe tërheqje të shpejta

 • Nuk ka tarifa

 • Llogari demo falas

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

2. IQ Option

5/5
 • Përdorues miqësor

 • Forex dhe CFD

 • Fitimi 94%+

 • Konkurse

 • Llogari demo falas

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

3. Pocket Option

5/5
 • Tregti sociale

 • Nuk ka tarifa

 • Përdorues miqësor

 • Shpërblime falas

 • Fitimi 94%+

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#1. Quotex.io

Quotex.io është ndër më të mirët ndërmjetësve ndonjëherë! Është funksionale që nga viti 2020 dhe ia vlen të hulumtohet. Organizata ofron mbi 400 produkte që investitorët të zgjedhin. Përveç kësaj, ai ofron tregti me një klikim dhe një shumëllojshmëri opsionesh financimi. Quotex.io është një projekt anësor i Awesomo Ltd. Ai ndjek rregullat e IFMRRC, një agjenci e tretë për zgjidhjen e konflikteve.

Platforma e opsioneve binare dhe ndërmjetësi Quotex
Platforma e opsioneve binare dhe ndërmjetësi Quotex

Quotex.io është i aksesueshëm në shumicën e kombeve në të gjithë botën. Megjithatë, tregtarët e mundshëm nën moshën ligjore nuk lejohen të përdorin shërbimet e platformës. Metodat specifike të pagesës janë të kufizuara, veçanërisht për investitorët nga Kanadaja, Gjermania dhe Shtetet e Bashkuara. Megjithatë, kriptovalutat i lejojnë tregtarët e këtij vendi të kryejnë pagesa.

Shuma fillestare e investimit për Quotex.io është 10 USD, ndërsa vlera më e ulët e tregtimit është 1 USD. Pagesa më e lartë në asetet e kësaj platforme është 98 për qind. Megjithatë, kjo varet plotësisht nga produktet dhe konsideratat e tyre të likuiditetit. Do të merrni gjithashtu një nxitje depozite për t'ju ndihmuar të investoni në tregtinë tuaj të parë.

Kthim dhe fitim i lartë në platformën Quotex Binary Options

Që fillestarët të kuptojnë procedurat dhe strategjitë e kësaj metode tregtimi, kjo faqe ofron një llogari mostër. Përveç kësaj, ju do të merrni disa burime tregtare për t'ju ndihmuar të bëni parashikime të sakta. Nuk ka kosto shtesë për tërheqje ose pagesa në faqen e internetit. Megjithatë, disa kompani financiare të palëve të treta mund të vendosin tarifa për transfertat.

Përparësitë e Quotex:

 • Depozita minimale $ 10
 • Fitimet më të larta
 • Shpërblime falas
 • Llogari demo falas
 • Depozita dhe tërheqje të shpejta
 • Pa tarifa!
 • Regjistrim i shpejtë
 • Robotët lejohen të përdorin

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#2. IQ Option

IQ Option është një ndërmjetësim platformë që debutoi në vitin 2013 dhe është i mirënjohur për funksionalitetet inovative të tregtimit. Është i përshtatshëm për investitorët që duan një proces të thjeshtë regjistrimi dhe tregtimi. IQ Option demonstron legjitimitetin e tij në biznes. Kjo faqe ju ofron një mori produktesh për tregti. Për shembull, mund të investoni në Fx, aksione, Derivatives, të ardhme, kriptos dhe produkte të tjera të ngjashme.

Ndërmjetësi i opsioneve binare dhe platforma IQ Option
Ndërmjetësi i opsioneve binare dhe platforma IQ Option

Pjesa më interesante në lidhje me IQ Option do të ishte që ju lejon të tregtoni në lëvizje përmes aplikacionit të tij celular! Ai ofron një aplikacion celular që ju lejon të merrni sistemin tuaj portativ të tregtimit me vete kudo që të shkoni. Kthimi më i lartë i platformës është 95%, e cila është një figurë e madhe. Megjithatë, kthimi për një instrument ndryshon në bazë të të dhënave të tij financiare. Në fakt, investimi fillestar për t'u bashkuar me platformën IQ Option është 10 USD, dhe vlera më e vogël e tregtimit është 1 USD.

Ju merrni një mori burimesh tregtare dhe treguesish tregtarë për t'ju ndihmuar të bëni parashikime më të mira. Në këtë mënyrë, ju do të dini se çfarë të parashikoni dhe çfarë të mos prisni. IQ Option është i aksesueshëm në shumicën e kombeve. Megjithatë, ka disa përjashtime. Ju mund të gjeni informacione për disponueshmërinë e kombeve në faqen e tyre në internet. Pagesat e bëra duke përdorur këtë platformë trajtohen në 1 ditë pune. Asnjë faqe tjetër nuk mund t'ju garantojë tërheqje më të shpejta se IQ Option!

Duke përdorur IQ Option, përdoruesit marrin një llogari bazë dhe një llogari VIP. Llogaria bazë kërkon vetëm një depozitë 10 USD për t'u bashkuar. Megjithatë, llogaria VIP kërkon të paktën një angazhim të shumave të mëdha në 2 ditë.

Llogaria e opsioneve binare të IQ Option VIP

Anëtarësimi juaj VIP ju mundëson akses në të gjitha funksionet e sajtit. Për më tepër, të Llogaritë VIP ju garantojnë një bonus 3% në secilin fitimprurëse tregtisë. Përveç kësaj, secili llogari do të trajtohet nga një këshilltar i përkushtuar dhe ju do të merrni deklarata mujore të investimeve, fitimit dhe humbjes.

Përparësitë e IQ Option:

 • Depozita minimale $ 10
 • Llogari demo falas
 • Llogaria VIP
 • Kthim i lartë në rast parashikimi të saktë
 • Depozita dhe tërheqje të shpejta
 • Dizajn miqësor për përdoruesit
 • Mbështetje 24/7

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#3. Pocket Option

Pocket Option drejtohet kryesisht nga IFMRRC. Si rezultat, ky është gjithashtu një faqe ndërmjetësi e besueshme dhe legjitime për t'ju ndihmuar me tregtimin e opsioneve binare. Aspekti kryesor i kësaj faqeje brokerimi është se ai nuk kursen në stimujt e depozitave. Për çdo pagesë mbi 50 USD, ju do të merrni një shpërblim bonus prej 50%. Ju mund të përdorni bonusin tuaj të depozitës për tregtim menjëherë.

Ndërmjetësi i opsioneve binare dhe platforma Pocket Option
Ndërmjetësi i opsioneve binare dhe platforma Pocket Option

Ju gjithashtu merrni një aplikacion smartphone që ju lejon të ekzekutoni tregti kurdo dhe kudo që të zgjidhni. Tregtimi social i platformës është një aspekt i shkëlqyeshëm. Pavarësisht nga kërkesat e mëdha fillestare të depozitave, Shuma më e ulët e tregtimit është 1 USD. Si rezultat, përdoruesit nuk janë të detyruar të kontribuojnë të gjitha paratë e fituara nxitëse menjëherë. Për të tërhequr paratë e shpërblimit, fillimisht duhet të plotësoni kushtet e platformës.

Pocket Option ka qenë në veprim që nga viti 2017 dhe është i njohur për shkak të stimujve masive të bonusit. Ka mbaruar 100 instrumente të aksesueshme për tregtim. Ju vetëm duhet të mbani mend të zgjidhni një instrument me të cilin tregtoni rehat. Pocket Option nuk ngarkon tarifa ose komisione për zgjidhjet ose depozitimin ose tërheqjen e tij. Megjithatë, disa kompani pagesash vendosin një tarifë të vogël përpunimi, e cila është e pashmangshme!

Tregtimi social i opsioneve binare me Pocket Option

Pocket Option gjithashtu ofron shërbim shumë të vëmendshëm ndaj klientit. Ata ofrojë ndihmë 24x7, dhe investitorët mund t'i kontaktojnë ata me telefonatë, postë ose email. Faqja e tyre e internetit ka të gjitha informacionet e nevojshme. Nëse keni pyetje të thjeshta dhe nuk dëshironi të ndërveproni me ekspertët, thjesht mund të plotësoni formularët e kërkesës dhe stafi do t'ju afrohet së shpejti me zgjidhjet.

Përparësitë e Pocket Option:

 • Regjistrim i shpejtë
 • Llogari demo falas
 • Me fitim të lartë
 • Shumë asete të ndryshme për të tregtuar
 • Tregti 24/7
 • Mbështetje 24/7
 • Shpërblime falas
 • Ofertat Tregtim MetaTrader

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Si të tregtoni opsionet binare për fillestarët?

Të gjithë të sapoardhurit në tregtimin e opsioneve binare janë ndikuar nga miqtë ose të afërmit ose janë motivuar të fitojnë para me mjete të shumta. Por, pavarësisht nga shkaku, duhet të kuptoni strategjinë themelore të këtij stili tregtimi.

Dhe megjithëse tregtimi i opsioneve binare është një strukturë e thjeshtë, përbërësit e tij kërkojnë njëfarë edukimi. Dhe fillestarët preferojnë të shpërfillin gjithçka pasi ata janë të fokusuar vetëm në kthimin e fitimit në transaksionet fituese. Qëllimi i tregtimit të opsioneve binare duhet të jetë zvogëlimi i rreziqeve. Nëse keni sukses, fitimet tuaja do t'ju vijnë menjëherë!

Ekspertët kanë përvojë në atë që duhet të arrijnë me çdo faqe të re brokerimi që dëshirojnë të analizojnë. Ata kanë taktikat, metodat dhe informacionet për të maksimizuar fitimet e tyre tregtare. Ky udhëtim duhet të ndërmerret nga fillestarët! Dhe, me mjaft përkushtim dhe punë, rruga nga fillestari te profesionisti do të jetë mjaft i shkurtër.

Për fillestarët, këtu është udhëzuesi për tregtimin e opsioneve binare. Përqendrohuni në vazhdimin me të gjithë ata pa humbur asnjë rrahje. Tregtimet tuaja duhet të ofrojnë gjithmonë rezultate fitimprurëse. Dhe ja ku e keni:

Hapi 1: Identifikoni platformën më të mirë të ndërmjetësit

Shikoni 3 platformat më të mira këtu:

Ndërmjetësi:

Rishikimi:

Përparësitë:

Regjistrohu:

1. Quotex

5/5
 • Fitimi 95%+ 

 • Shpërblime falas

 • Depozita dhe tërheqje të shpejta

 • Nuk ka tarifa

 • Llogari demo falas

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

2. IQ Option

5/5
 • Përdorues miqësor

 • Forex dhe CFD

 • Fitimi 94%+

 • Konkurse

 • Llogari demo falas

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

3. Pocket Option

5/5
 • Tregti sociale

 • Nuk ka tarifa

 • Përdorues miqësor

 • Shpërblime falas

 • Fitimi 94%+

Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 10

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Një nga detyrat më të rëndësishme për investitorët e mundshëm të opsioneve binare është të zgjedhin legjitime dhe ndërmjetës të besueshëm. Një ndërmjetësim platformë është kritike për zgjerimin e portofolit tuaj tregtar. Aftësitë, mjetet dhe të gjitha instrumentet e nevojshme kanë të gjitha një ndikim të rëndësishëm në parashikimet që bëni. Tani, le të shqyrtojmë se si të zgjedhim ndërmjetësimin e duhur dhe gjithashtu cilët faktorë për të vlerësuar.

Rregulloret dhe licencat

Tregtarët duhet t'i kushtojnë vëmendje këtij elementi. Çdo ndërmjetës i ligjshëm i opsioneve binare ka marrë një leje dhe mbikëqyrje nga rregullatorët në vendet e tyre përkatëse. Për më tepër, këto standarde i lejojnë ata të punojnë me tregtarët në mbarë botën sipas politikave dhe standardeve të përsosura. CySEC, MiFID, IFMRRC, FCA, CFTC, dhe të tjerët janë ndër rregullatorët financiarë më të fuqishëm dhe më të besueshëm.

Rregullorja CFTC

Ju mund ta njihni sistemin tuaj të brokerimit nëse i ka këto shenja autorizimi të disponueshme në ndërfaqen e platformës së tij. Mos jini shumë të sigurt pasi të shihni logot. Kjo është për shkak se disa firma brokerimi të paregjistruara shfaqin dokumente të falsifikuara të autorizimit me qëllim që të mashtrojnë klientët dhe të vjedhin paratë e tyre. Si rezultat, gjithmonë merrni numrin e regjistrimit nga faqja e internetit ose platformë dhe referojeni këtë me drejtoritë e ofruara në faqet zyrtare të internetit të organizatave rregullatore.

Nëse numri i regjistrimit dhe përshkrimi i platformës përputhen, mund t'u besoni atyre. Megjithatë, nëse nuk e bëjnë, duhet t'i raportoni dhe të kërkoni një ndërmjetës tjetër të opsioneve binare.

Tërheqjet dhe depozitat

Elementi i dytë për të cilin duhet të mendoni është shumat minimale të depozitave dhe tërheqjeve të ndërmjetësit. Pothuajse të gjitha platformat kryesore kërkojnë të mbajnë shumat fillestare të depozitave modeste në mënyrë që të tërheqin vëmendjen e fillestarëve. Për më tepër, shumat e tregtimit janë përgjithësisht $1 që fillestarët të ndërmarrin tregti eksperimentale.

Metodat e depozitimit dhe tërheqjes në një ndërmjetës të opsioneve binare
Metodat e depozitimit dhe tërheqjes në një ndërmjetës të opsioneve binare

Pra, nëse jeni fillestar me para të kufizuara dhe dëshironi të merrni pjesë në tregtimin e opsioneve, kjo mund të jetë një gjë thelbësore. Kontrolloni termat dhe kushtet e brokerimit tuaj faqe për të mësuar në lidhje me kërkesat e tyre fillestare të depozitave. Shqyrtoni gjithashtu shumën më të ulët të tërheqjes, pasi nuk keni pse të shqetësoheni gjatë transferimit të parave të fitimit në llogarinë tuaj bankare.

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Aksesueshmëria e burimeve tregtare

Aktualisht, ka një numër të pafund faqesh brokerimi për tregtimin e opsioneve binare. Si rezultat, të kesh një faktor përzgjedhjeje bëhet mjaft jetike. Ndihmon gjithashtu për të pasur akses në instrumentet e tregtimit, treguesit e tregut dhe informacione të tjera. Për të zbuluar se në cilat instrumente keni akses, shkoni në faqen kryesore të platformës së zgjedhur të brokerimit.

Material edukativ për tregtimin binare
Material edukativ për tregtimin binare

I caktuar ndërmjetësve ju kërkojnë të regjistroheni për kategoritë e llogarive të tyre elitare në mënyrë që të përdorni veçoritë e tyre të tregtimit. Megjithatë, disa e ofrojnë atë vazhdimisht për të gjitha llojet të llogarive! Sidoqoftë, nëse keni nevojë për më të mirën pa paguar një pasuri, kryeni kërkime të plota për platformat e ndërmjetësit që ofrojnë këto lehtësira dhe burime me një depozitë minimale të ulët. Më në fund do t'ju ndihmojë të bëni parashikime të sakta për të rritur fitimet tuaja.

Llogaria demonstruese

A llogaria demo është një faktor jashtëzakonisht jetik për të gjithë të ardhurit. Llogaritë demo janë llogari të simuluara që janë identike me llogaritë aktuale. Ju mund të përdorni fondet imagjinare të ofruara për të investuar me instrumente të zgjedhura në llogarinë demo. Në realitet, do t'ju ndihmojë të mësoni fazat e investimit të opsioneve binare dhe, për rrjedhojë, do t'ju udhëzojë për t'u njohur me sistemin.

Shembull i një llogarie demo për opsionet binare
Shembull i një llogarie demo për opsionet binare

Të rinjtë ka të ngjarë të bëjnë gabime dhe mundësia më e madhe për të bërë gabime të tilla është në një llogari mostër. Është thelbësore që të sapoardhurit të fitojnë përvojë përpara se të investoni para reale në një llogari brokerimi të drejtpërdrejtë.

Disa sisteme ndërmjetësi nuk kanë nevojë për pagesë për t'ju siguruar akses në një llogari mostër. Filloni me tregtimin tuaj të provës sapo të keni zgjedhur ndërmjetësin tuaj!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Hapi 2: Zgjidhni një produkt ose aktiv financiar 

Pas zgjedhjes suaj të ndërmjetësit të duhur, hapi i mëposhtëm është të zgjidhni produktin ose aktivin financiar të përshtatshëm. Nuk është një punë e vështirë për t'u bërë. Megjithatë, kërkohet një mendim i konsiderueshëm në këtë element të tregtimit të opsioneve binare. Pothuajse çdo gjë që investohet në treg mund të tregtohet. Kërkesa e vetme është që brokerimi juaj t'i ketë ato në inventarin e saj.

Zgjidhni aktivin për të tregtuar me opsionet binare
Zgjidhni aktivin për të tregtuar me opsionet binare

Mund të tregtoni aksionet, indekset, tregjet e mallrave, monedhat dhe madje edhe kriptovalutat. Truku është vetëm të investoni ose të vendosni bast për produktet me të cilat jeni njohur. Për shembull, nëse jeni të aftë në vlerësimin e ndryshimeve të çmimeve të kriptomonedhave, duhet të përqendroheni në të për momentin. Edhe nëse zgjidhni një produkt të ndryshëm nga ata që ju interesojnë, duhet të mësoni për vlerën e tij në treg.

Angazhimi në letrat me vlerë me të cilat jeni më të njohur do të rrisë perspektivat tuaja për fitime. Dhe tregtimi i opsioneve ka të bëjë tërësisht me parashikimin e rezultateve pozitive. Pra, përfundoni këtë fazë dhe merrni pak kohë për të bërë kërkime të mëtejshme mbi aktivin tuaj të zgjedhur nëse është e nevojshme.

Hapi 3: Përcaktoni numrin e fondeve që dëshironi të investoni në tregti

Ju duhet të konsideroni se sa para jeni të gatshëm të angazhoni në një periudhë tregtimi. Ju mund të zgjidhni midis sasisë më të vogël dhe asaj të dëshiruar. Të ardhurit duhet të fillojnë me sasinë më të vogël të mundshme derisa të krijojnë besim në ndryshimet e çmimit të një aktivi. Ekspertët, nga ana tjetër, mund të krijojnë gamën e tyre unike të teknikave për qëllimin.

Zgjidhni shumën e investimit për opsionet binare
Zgjidhni shumën e investimit për opsionet binare

Vëllimi ka rëndësi në tregtimin e opsioneve! Si rezultat, sa më i madh vëllimi juaj i tregtisë, aq më të mëdha janë fitimet tuaja! Sidoqoftë, duhet të investoni me qasjen dhe hulumtimin e duhur. A tregtia fituese do t'ju ofrojë një fitim; megjithatë, një marrëveshje humbëse do t'ju humbasë të gjithë shumën e tregtimit. Ose ju bej para, ose ju humbni çdo gjë që keni investuar (thonë statistikat se shumë tregtarë humbasin para).

Për t'u përgatitur për të investuar gjerësisht, së pari duhet të keni besim në parashikimet tuaja. Shqyrtoni dhe eliminoni çdo çështje që mund të rrezikojë kapitalin e investuar. Ju duhet të zgjidhni një opsion që do të rrisë gjasat tuaja për të pasur sukses. Nëse është e mundur, ju duhet të merrni një strategji kompetente të menaxhimit të rrezikut që do t'ju lejojë të merrni pjesë në tregti të përshtatshme për të ndihmuar në ruajtjen e kapitalit tuaj financiar.

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Hapi 4: Zgjidhni periudhën e skadimit

Është një faktor në tregtimin e opsioneve binare që përcakton nëse keni sukses apo dështoni. Nuk ka dallim nëse parashikimi juaj është i saktë apo i pasaktë, para ose pas skadimit. Brenda këtij afati kohor, parashikimi juaj duhet të jetë i saktë ose i pavërtetë. Kjo do të përcaktojë nëse fitoni apo humbisni tregtinë. Si rezultat, injorimi i këtij komponenti zvogëlon ndjeshëm shanset tuaja për të fituar më shumë.

Zgjidhni kohën e skadimit për opsionet binare
Zgjidhni kohën e skadimit për opsionet binare

Investitorët afatshkurtër preferojnë periudhat e skadimit prej tridhjetë sekondash ose nje minute. Ka ndërmjetës që ofrojnë periudha skadimi prej një dite ose më shumë. I takon investitorit të përcaktojë kohëzgjatjen kohore bazuar në këmbënguljen dhe teknikat e tyre. Sidoqoftë, bazat kryesore të tregtimit të opsioneve janë sa më shumë të tregtoni, aq më shumë ka gjasa që të fitoni.

Pra, shkoni përpara dhe zgjidhni kornizën kohore më të mirë që transaksioni juaj të lulëzojë. Përdorni tendencën e luhatjes së çmimit të instrumentit për të përcaktuar afatin tuaj të skadimit nëse jeni të informuar për të! Në të njëjtën kohë, gjasat tuaja për të pasur sukses rriten!

Hapi 5: Zgjidhni opsionin/parashikimin e preferuar

Faza e fundit është që zgjidhni midis dy parashikimeve. Ju duhet të zgjidhni opsionin që besoni se është më i përshtatshëm bazuar në hulumtimin tuaj të tregut të kapitalit. Ju mund të vendosni bast për çmimin e aktivit që rritet ose ulet. Ndryshe nga konvencionale sistemet e tregtimit, mund të përfitoni edhe pse çmimi i aktivit ulet! Pra, nëse po investoni shumë, sigurohuni që kërkimi juaj themelor të jetë i përsosur dhe jo i bazuar vetëm në hamendje.

Bëni parashikimin e duhur në tregtimin e opsioneve binare (lart ose poshtë)
Bëni parashikimin e duhur në tregtimin e opsioneve binare (lart ose poshtë)

Fillestarët mund të eksperimentojnë me stilin e tregtimit duke vendosur disa transaksione me hamendje të hershme. Mos u kënaqni me ndonjë alternativë arbitrare të tregtimit me shkallë në platformë. Ju inkurajon të arrini fitime më të mëdha, por gjithashtu rrit rreziqet. Si rezultat, ju duhet të zgjidhni alternativën që është mjaft e sigurt për ju për të vënë bast. Pasi të keni bërë zgjedhjen tuaj, thjesht vazhdoni me përfundimin e tregtisë.

Tani gjithçka që duhet të bëni është të prisni dhe të lejoni që periudha e skadimit të përfundojë. Disa ndërmjetës kërkojnë të heqin dorë nga transaksionet para kohe nëse grafiku lëviz në avantazhin e tyre. Megjithatë, nëse marrëveshja mbyllet shumë shpejt, yield-et e pagesës do të reduktohen. Po kështu, nëse besoni se po dështoni transaksionin dhe zgjidhni të largoheni para kohe, faqja do të heqë një shumë modeste nga fondet e tregtuara.

Kjo është procedura e plotë për të mësuar se si të tregtoni opsionet binare për fillestarët. Këto metoda janë të shpjeguara mirë dhe të thjeshta për t'u zbatuar. Fillimisht, duhet t'i jepni përparësi rekrutimit të ndërmjetësve kryesorë. Një ndërmjetës i regjistruar mund t'ju ndihmojë në tregtimin falas me një sërë parash bonus. Firmat e rregulluara keq, nga ana tjetër, do t'ju marrin paratë e investimit dhe do t'ju bllokojnë nga llogaritë tuaja. Si rezultat, duhet të keni prioritet investimin e kohës dhe energjisë tuaj në Hapin 1! Dhe të gjitha të tjerat do të bien në vend!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Nëse dëshironi më shumë këshilla rreth tregtisë binare, lexoni 10 këshillat tona më të mira këtu!

Ju gjithashtu mund të lexoni komente rreth ndërmjetësve të tjerë të cilët i kemi shqyrtuar këtu:

Ndërmjetësi:Vlerësimi:Pagesa:
Quotex
IQ Option
Pocket Option
Deriv
Olymp Trade
Binomo
Binarium
Spectre.ai
TurboXBT
BinarCent
VideForex
IQCent

Si të investoni në opsionet binare? – Strategji për fillestarët

Tani që keni zotëruar strategjinë themelore të tregtimit për fillestarët, është koha të përqendroheni duke investuar strategjive. Tregtarët fillestarë nuk do të jenë të panjohur me këtë stil tregtimi pafundësisht! Pasi të kenë zotëruar qasjen themelore të hetimit dhe vlerësimit, ata thjesht mund të rrisin bastet e tyre dhe të fitojnë shumë.

Dhe në rregull për të maksimizuar mundësitë e fitimit, si fillestarët ashtu edhe specialistët duhet të përdorin taktika specifike investimi fitimprurëse. Specialistë të shumtë të opsioneve binare kanë ofruar teknika të shumta. Megjithatë, ju keni mundësinë për të zgjedhur dhe zbatuar teknologjinë që përputhet më mirë me preferencat tuaja tregtare. Teknikat janë thelbësore për të ndihmuar investitorët që të bëjnë parashikime më të suksesshme.

Kjo duhet të theksohet gjithashtu se nuk duhet të ketë ndonjë përfshirje emocionale gjatë tregtimit të të ardhmes dhe opsioneve. Në realitet, një strategji tregtare mund të ndihmojë në zgjedhjen e mundësive të investimit! Si rezultat, më poshtë janë disa nga qasjet që janë ngushtuar nga vlerësimi i kujdesshëm logjik.

#1 Përdorimi i treguesve të tregtimit

Një tregues tregtimi është një lloj treguesi që parashikon nëse vlera e instrumentit do të rritet ose do të bjerë nga niveli i tij aktual. Çdo qasje që përdorni për të ekzekutuar tregtimin e opsioneve binare përfshin identifikimin sinjalet ose, të paktën, të prodhojë një të tillë. Ky tregues synon të ndihmojë tregtarët të përcaktojnë nëse dikush duhet të bëjë një blerje ose të shesë ndonjë instrument ose opsion.

Ju mund ta arrini këtë duke vazhduar me lajmet e fundit të lidhura me asetet. Nëse nuk jeni një tregtar ekspert i opsioneve binare, thjesht mund të monitoroni ngjarjet dhe të kërkoni për indikacione. Tani duhet t'i kushtoni rëndësi çdo të dhënëje publike në ueb ose nëpërmjet mediave kryesore. Mbani një sy për deklaratat e korporatës ose veprimet e bëra nga CEO të caktuar. Vetëm atëherë gjykimet e bazuara në interpretimin e këtyre treguesve mund të jenë më të sakta dhe më të suksesshme.

Një tjetër qasje është punësimi treguesit teknikë për opsionet binare në lidhje me një Metoda e sinjalit tregtar. Kur përdorni këtë metodë, duhet të studioni të gjitha të dhënat që merrni në lidhje me aktivin duke injoruar luhatjet e tregut. Një vlerësim i plotë i trendit të instrumentit grafiku i çmimeve kërkohet për analiza teknike. Është më e vështirë sesa të mbash në hap me ngjarjet.

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#2 Qasja e menaxhimit të rrezikut

Vlerësimi i ideve të investimit për të fituar para nuk është i mjaftueshëm për t'ju kualifikuar si një tregtar i aftë. Ju gjithashtu duhet t'i jepni përparësi konsideratave të menaxhimit të fondeve. Çfarëdo metode tregtimi që përdorni, duhet të keni gjithmonë një menaxhimi i riskut plani në vend. Martingale dhe teknikat e bazuara në përqindje (përzjerje) janë mënyrat më të përdorura për investitorët për ta arritur këtë.

Strategjia Martingale

Metoda martingale kërkon që ju të investoni dy herë më shumë sa herë që humbni një tregti. Për shembull, nëse shpenzoni 20 USD dhe humbni bastin, tregtia juaj e ardhshme e menjëhershme duhet të jetë 40 USD. Me rritjen e fitimeve, do të jeni në gjendje të rikuperoni humbjet tuaja të mëparshme. Sidoqoftë, kjo nuk është një qasje efektive për tregtarët fillestarë.

Qëllimi i kësaj teknike është të lejojë investitorët të kryejnë të gjitha analizat e tyre për çdo tregti përpara se të investojnë me qëllim përfitimi. Ju mund të humbni të gjithë kapitalin tuaj nëse bëni parashikime të rastësishme me aksione të shumëzuara. Por nëse jeni fillestar dhe po mësoni bazat e tregtimit, rekomandohet të mos përdorni këtë qasje për menaxhimin e rrezikut.

Strategjia e bazuar në përqindje

Më e madhe menaxhimin e parave metoda për investitorët e opsioneve binare është metoda e bazuar në përqindje. Është hapi ideal për të ndërmarrë kur jeni i ri në botën e tregtimit. Në të vërtetë, është më pak e rrezikshme se metoda e martingales dhe do t'ju ndihmojë në përcaktimin e shumës që duhet të investoni në referencë në gjendjen e llogarisë suaj të ndërmjetësimit.

Menaxhimi i rrezikut për opsionet binare
Menaxhimi i riskut

Veprimet që duhet të ndërmerrni për të zbatuar këtë strategji janë si më poshtë:

 • Së pari duhet të merrni parasysh ose të përcaktoni kapitalin % që dëshironi të vendosni.
 • Zakonisht, fillestarët priren të investojnë vetëm 1 ose 2 përqind të parave të tyre. Sidoqoftë, tregtarët kompetentë mund të pasqyrojnë deri në 5% të parave të tyre.
 • Supozoni $1 si shumën e rrezikshme në këtë rast. Më pas mund të prisni të investoni 1% të parave tuaja për çdo marrëveshje. Supozoni se zotëroni 100 USD në llogarinë tuaj të brokerimit. Duke përdorur këtë qasje, ju mund të investoni $1 për çdo tregti.
 • Nëse dështoni transaksionin dhe shumën e investuar, më në fund do të kontribuoni më pak se më parë pasi 1 përqind e investimit të ulur është më i vogël.
 • Sidoqoftë, merrni parasysh se duke përdorur këtë metodë, mund t'ju duhet të vazhdoni të rrisni tregtinë tuaj me çdo fitore.
 • Si rezultat, tregtarët kanë një mundësi më të lartë për të bërë fitime të rregullta me këtë teknikë. Është një strategji më e zgjuar se martingale.

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Teknika #3 Straddle

Për rezultate më të mira, kombinoni qasjen e lajmeve ose treguesve të çmimeve me këtë metodë Straddle. Qasja Straddle duhet të zbatohet përpara çdo njoftimi të rëndësishëm për shtyp në lidhje me asetet e caktuara. Kjo është për shkak të mundësisë së një rritjeje të shpejtë pas çdo lajmi. Megjithatë, parashikimi juaj duhet të jetë gjithmonë i varur nga ideja se çmimet do të ulen pas një periudhe të caktuar kohore.

Megjithatë, nëse çmimet fillojnë të bien, ju mund të telefononi aksionet tuaja për opsionin e kundërt me pritjen e një rritje të çmimit. Si rezultat, kjo metodë është më e ngjashme me lëkundjen rreth grafikut të linjës. Kjo siguron që ju do të fitoni pavarësisht nëse çmimet rriten apo bien. Si rezultat, është një metodë e besueshme fitimi. Nuk ka dallim nëse ekonomia është e çrregullt; kapaciteti juaj fitues nuk do të pengohet. Fitimi i përgjithshëm mund të jetë më i ulët, por preferohet nga humbjet e vazhdueshme.

Duhet të keni parasysh se zbatimi i këtij plani kërkon aftësi të avancuara analitike, si dhe kuptim të tregut.

#4 Strategjia e Pinokut

Qasja e Pinocchio-s është e krahasueshme me teknikën Straddle në disa mënyra. Si rezultat, ai inkurajon investitorët që të tregtojnë kundër elementëve të tendencës mbizotëruese. Për të qenë më specifik, nëse instrumenti është i përgatitur për një trajektore në rritje, tregtari duhet të vë bast në rënien e grafikut të çmimit të instrumentit. Po kështu, nëse çmimet janë në rënie, investitori duhet të tregtojë për rritjen e tyre.

Për të vazhduar duke përdorur këtë metodë, së pari duhet të vlerësohen luhatjet e tregut të një instrumenti. Dhe nëse nuk jeni mjaftueshëm të aftë për të ndërmarrë një ekzaminim të plotë të grafikut të çmimit të instrumentit tuaj të zgjedhur, më në fund do të luftoni për të zbatuar këtë teknikë. Si pasojë, do të shkaktojë më shumë dëm sesa ndihmë! Për të garantuar që qasja e Pinocchio-s zbatohet siç duhet, duhet të kuptoni si të ekzaminohet shandan modele me saktësi ekstreme.

Zgjidhni teknikën tuaj të preferuar për tregtimin e opsioneve binare! Ju mund të kombinoni teknikat dhe talentet tuaja për të maksimizuar mundësitë e secilës prej këtyre teknikave. Thjesht duhet t'i kushtoni kohë dhe të përqendroheni për të përcaktuar se çfarë është ideale për ju! 

A është e mundur të pasurohesh me opsione binare?

Edhe pse interesante dhe dinamike, nëse doni të fitoni mjete jetese duke tregtuar opsione binare, do t'ju duhet të ndiqni këshillat në këtë faqe interneti dhe materiale të tjera mësimore. A do t'ju bëjë të pasur tregtimi i opsioneve? Në parim, sigurisht, si me çdo lloj tregtie, por në praktikë, ajo kërkon shumë ekspertizë dhe shanse.

Bonus falas për t'u pasuruar shpejt me opsionet binare?
Bonus falas për t'u pasuruar shpejt?

Nuk ka dyshim se opsionet binare kanë aftësinë të jenë fitimprurëse. Megjithatë, për të arritur atje, do t'ju duhet brokerimi i duhur, një qasje efikase dhe njohuri të shkëlqyera tregtare, të cilat mund t'i merrni duke rishikuar materialin që kemi ofruar këtu. Filloni me modesti dhe sigurohuni që të jeni të suksesshëm është një hap fillestar i zgjuar dhe test aftësie.

Sigurohuni që të mos i besoni asnjë ndërmjetësi ose kujtdo që premton fitime të shpejta nëse thjesht investoni para shtesë. Nuk ka kthime të sigurta në asnjë industri tregtare. Ka disa raste të agjentët e mashtrimit që prenë ata që besojnë se ekziston një gjë e tillë si "fitime të shpejta"; sigurohuni që të mos bini në të njëjtën gjë.

Tërheqja e parave në një ndërmjetës të opsioneve binare
Tërheqjet në një ndërmjetës të opsioneve binare

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Sugjerime shtesë për tregtimin binare:

1. Journal of Trading

Mjerisht, nuk ka asnjë shkollë opsionesh binare për të pyetur, as nuk ka tregtarë të aftë binare të gatshëm të ofrojnë njohuritë e tyre të fituara me vështirësi. Si rezultat, përgjigjet se pse ky transaksion i pasuksesshëm nuk funksionoi mund të jetë i vështirë për t'u gjetur. Mbajtja e një regjistri të aktivitetit tuaj të tregtimit të opsioneve binare mund të adresojë këtë problem. Një regjistër i kujdesshëm i çdo tregtie, kohe dhe çmimi mund t'ju ndihmojë rregulloni mirë qasjen tuaj dhe rritja e potencialit të fitimeve.

Ditari tregtar për opsionet binare

Ose e ruani në një fletën e punës excel ose përdorni aplikacione të personalizuara, mund t'ju ndihmojë në parandalimin e rreziqeve të mundshme. Mund të ndihmojë në përgatitjen e formularëve tatimorë në fund të vitit shumë më thjeshtë si një përfitim shtesë. Një ditar është ndër sekretet më të mira të opsioneve binare, dhe tani që e dini, përdorni një të tillë.

2. Psikologji

Duhet më shumë se posedimi i teknikës së duhur për të tregtuar në mënyrë efektive opsionet binare. Do të bëni gabime të shtrenjta nëse nuk jeni në gjendje të rregulloni impulset tuaja. "Ajo që është e këndshme është rrallë fitimprurëse,siç e shprehu Robert Arnott. Sa herë që rritet stresi, frika dhe lakmia mund të largojnë vëmendjen tuaj nga të dhënat.

Pranoni se humbjet janë të pashmangshme në tregti dhe megjithatë respektoni qasjen tuaj. Duhet të keni besim nëse është ndërtuar mbi aritmetikë të saktë dhe kërkime analitike të detajuara. Të ardhurat tuaja do të bien sapo të filloni të performoni gabimisht.

Përfundim: Opsionet binare janë të lehta për t'u kuptuar, por investime të rrezikshme

Ky tutorial ofron një shpjegim gjithëpërfshirës se si të filloni udhëtimin tuaj dhe si të qëndroni në këtë sektor pa pësuar humbje të mëdha. Me të gjitha llojet e investimeve, ka gjithmonë një masë të rrezikut të lidhur me të. Si rezultat, është thelbësore për të sapoardhurit të kuptojnë se vlerësimi i rrezikut është po aq i rëndësishëm sa vlerësimi i fitimit.

Sigurohuni që të mos reduktoni shpenzimet tuaja të jetesës për të financuar në opsionet binare. Është e preferueshme që ju të kurseni një shumë të caktuar parash me kalimin e kohës dhe ta përdorni atë vetëm për tregtimin e opsioneve binare. Ju jeni trajneri juaj i fundit! Si rezultat, ju mund të zgjidhni periudhën tuaj më të përshtatshme për të hyrë në arenën e tregtimit të opsioneve.

Çfarëdo metode që përdorni; është kritike që të bëni kërkime bazë në çdo moment. Zgjedhja e një produkti financiar është një proces i vështirë dhe metodat në këtë tutorial do t'ju ndihmojnë. Produkti financiar ju zgjidhni duhet të ketë një pagesë të lartë %platformë që ju ndihmon të fitoni nga tregtitë e suksesshme.

Pra, nëse e keni shtyrë angazhimin në industrinë tregtare, tani është momenti për të shembur muret dhe për të bërë një lëvizje. Gjithçka duket e ndërlikuar derisa ta provoni! Dhe nga të gjitha format e ndryshme, tregtimi i opsioneve binare është mënyra më e thjeshtë për të tregtuar dhe për të fituar. Ky tutorial është manualin tuaj për të mësuar dhe duke kujtuar çdo detaj të tregtimit të opsioneve binare.

Të gjitha veprimet dhe rekomandimet e këshillave në këtë postim janë vërtetuar dhe rekomanduar nga profesionistë me përvojë. Ju gjithmonë mund të mbështeteni tek ata!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetje të shpeshta në lidhje me opsionet binare:

Si mund të tregtojnë fillestarët opsionet binare?

Përdorni këto metoda për të hyrë në mënyrë efektive në tregtimin e opsioneve binare:
– Studioni bazat dhe fjalorin e opsioneve binare.
– Analizoni potencialin dhe rreziqet.
– Zgjidhni një ndërmjetësim solid që u jep bonuse të sapoardhurve dhe eksperimente me një llogari demo.
– Aplikoni një qasje të shëndoshë.
Mos u bëni të paduruar.

Cili sinjal i opsioneve binare 60 sekonda është më i miri?

Sinjali RSI është instrumenti i vetëm që ju nevojitet për t'u marrë me opsionet binare me përfitim. Nëse treguesi RSI nuk ka parametra "të duhur", është i padobishëm. Nëse dëshironi të mësoni Periudha kohore 60 sekonda me strategji, do t'ju duhet të ndryshoni parametrat e paracaktuar të RSI.

A është e mundur të tregtoni opsionet binare për $ 100?

Po, kjo është përgjigja e shpejtë. Shpjegimi i gjatë është se ai mbështetet në teknikën që synoni të adoptoni, si dhe në ndërmjetësimin që zgjidhni. Nëse brokerimi juaj e lejon, mund të filloni të tregtoni me vetëm $ 100. Por, nëse qasja juaj nuk është hulumtuar siç duhet, tregtia juaj nuk do të jetë fitimprurëse.

sq